pap.jpg

Tizennégy katolikus papot öltek meg a világ különböző részein az év eleje óta. A legtöbbet Kolumbiában, ahol már négyen estek az erőszak áldozatául az idén. Az utolsó gyilkosság szerdán történt az észak-olaszországi Marano városában, Trento tartományban.

Az Il Sismografo vallási hírblog szerint Amerika vezeti a halállistát, ahol összesen tíz katolikus pap halt erőszakos halált idén. A gyilkosságok közül négy Kolumbiában, kettő Mexikóban, egy-egy pedig Venezuelában, Kanadában, Haitin és Brazíliában történt.

Második helyen áll Ázsia, bár a számok sokkal alacsonyabbak, mint Amerikában. Egy papot gyilkoltak meg Indiában, egy másikat Szíriában.

Afrika és Európa a lista végén áll. Egy pap halt meg Tanzániában és egy szerdán Maranóban -- írja az MTI nyomán a Biztonságpiac.

when-things-go-from-bad-to-wors_1365795353.jpg_500x3753

Álláshirdetés

2013.02.14. 12:03

http://www.profession.hu/hu/allas/termekmenedzser-aspectis-kft-budapest-492155


Egy titkos törvényességi felmérésben, amely az Egyesült Államok egyre nagyobb kibernetikai fegyverarzenáljának használatáról szólt, arra a megállapításra jutottak, hogy Barack Obama elnöknek jogában áll elrendelni megelőző kibertámadást, ha az országnak bizonyítéka van arra vonatkozóan, hogy külföldről súlyos internetes támadás fenyegeti - közölte hétfőn meg nem nevezett hivatalos forrásokra hivatkozva a The New York Times. A lap szerint az amerikai kormányzat a következő hetekben hagyja jóvá azokat a szabályokat, amelyek meghatározzák majd a haderőnek, hogy hogyan védekezhet vagy lendülhet ellentámadásba egy jelentősebb kibertámadás esetén. Az új irányelvek szabályozni fogják azt is, hogy a hírszerző szolgálatok potenciális támadásra utaló jelek után kutatva milyen esetekben kutathatnak át távoli számítógépes hálózatokat, vagy - elnöki jóváhagyás esetén - hogyan támadhatják romboló kódokkal Amerika ellenségeit abban az esetben is, ha a szóban forgó ellenséggel az ország nem áll nyílt háborúban. (További részletek itt!)

Pénzeső a honvédségnél

2013.02.04. 14:51


Idén kétszázalékos keresetkiegészítést kapnak a honvédelmi szervezeteknél foglalkoztatott közalkalmazottak – derül ki a  Hivatalos Értesítőben megjelent  honvédelmi miniszteri utasításból. (Részletek itt!)